14 Mart 2012 Çarşamba

Kiymali Yumusacik Pogaca


Bugün Kiymali Pogaca Yaptim Kocam cok Severr :)
Mutfakdan hic cikmadim nerdeyse Hamaratligim üstumdeydi bugünn :)

Ic Malzemesi :
Yarim Kilo danda Az Karisik Kiyma
Sogan
Biber Salcasi ve Salca
Tuz Karabiber Kirmizi Biber ve arzu edillen Baharatlar.

Kiymamizi Soganla Kavurup Salcamizi ve Baharatlarimizi ekleyip azcik daha Kavuruyoruz ve
bir Kenara Sogmaya Birakiyoruz.

Yumusak Pogaca Hamurumuz.

1 Paket Un
1 Tüm Yas Maya
2 Bardak Sicak Süt
2 Kasik Yogurt
1 Yumurta
1 Bardak Zeytinyag
1 Tatli Kasigi Tuz

Yumurta Sarisi )Pogacanin üzeri icin
Susam

PÜF NOKTASI :
Mayayi bir Kaseye koyup Yarim bardak Su ile Mikrodalgaya atiyoruz
2 Dakika Dönderiyoruz Mayamiz su ile Karisana kadar
 2 Bardak Sütumuz de Sicak olucak.
Aksi takdirde Pogacamiz yumusak olmaz.

Önce 1 Paket Unumuzu Oldugu gibi Aktariyoruz
Ortasina bir delik acip Sicak su ile Ilistirdimiz Mayamizi dökuyoruz
ardindan tuzumuzu ilave ediyoruz.
Azcik yogurdukdan sonra Icine
Iki Bardak Sicak sütumuzu ve 2 Kasik yogurdumuz Katiyoruz
1 Yumurtayi kiriyoruz ve Zeytinyagimizida koyup 5 Dakika kadar Hizli bir sekilde yumrukliyarak
Yogruyoruz.

15 Dakika Sicak bi yerde bekletiyoruz.

Hamurumuz Sisdikden sonra
Ellimizle Hamurumuzu acip Icine Kiymamizi koyup Yumurta sarimizi ve susamizi ilave etikden  sonra 
200€ Dereceye 8 9 Dakika kadar firinliyoruz.
Ve yumusacik bir Pogaca oluyor
Affiyet olsun..




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlariniz benim icin cok Degerli
Hep Beklerim Yazdiniz icin
Tesekürler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...