25 Ekim 2012 Perşembe

Lavas Ekmeginden Salamli,Yumurtali, Kasarli Sahte Tava Böregi

Bugün ilk defa denedim... Canim Tava böregi cekince Evdede Lavas ekmegim olunca onlari degerlendirdim
Tam Tava Böregi sayilmaz Cakmaaa Tava böregi diyelim... ama ayni Lezzeti verdi ve cokta Praktik Tavsiye
ederim.



Cakma Tava Böregii



Malzemeler 

Ici Icin :
2 Adet Dilimlenmis yuvarlak Salam
1 Adet Yumurta
Yarim Kasar Peyniri
Tuz


Börek Icin :
2 Adet Lavas Ekmegi Kücük Ve Kalin
Zeytinyag, Tereyag


Tabiki siz Baska Ic harc malzemesi de kulanabilirsiniz ve Lavas Boyutunuz büyükde olabilir.

Ilk Lavas ekmegimizi seriyoruz, Bir Kaba Yumurtamizi Kiriyoruz, Salamlarimizi dilimliyoruz azcik Tuz ekip Yumurtayla Salami cirpiyoruz, Sonra Lavasimizin üstune yayiyoruz yaydikdan sonra Rendeledigimiz Kasarimizi üzerine Serpiyoruz ve Öteki Lavasla Agzini Kapatiyoruz.

Tavamiza Zeytinyag ve Tereyag Karisimini ilave edip Tereyaginin Kokusu gelene kadar Kavuruyoruz.
Ve Sonra Yavasca Cakma Tava Böregimizi Tavamiza koyuyoruz ve 2 Dakika Bir Önunu
2 Dakika Arkasini Kizartiyoruz. Dilimleyip Affiyetle Servis edip Yiyoruz
Affiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlariniz benim icin cok Degerli
Hep Beklerim Yazdiniz icin
Tesekürler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...