Malzemeler
Cig Köftelik Kiyma
Esmer Ince Cigköftelik Bulgur
Yesil Sogan
Sogan ( rendelenmis )
Sarimsak
Maydonoz
Biber Salcasi ve Salca
Isot Ve diger Baharatlar
Limon
Su ( Yogurmak icin )
Marol
Püf Noktasi
Esmer Ince Cigköftelik Bulgur Kulandinizda daha cabuk öluyor cigköftenin icinde ve tadi
normal ince bulgurdan cok daha güzel, Hem yogurmasi Kolay hem Tadi daha Güzel
Cigköftenin icine asla SU DÖKMEYIN ellinizi islatip öyle yogurun
yoksa cok vicik vicik yumusak oluyor Cigköfte ve sadece Bulguru sisirmekden baska sey yapmiyor.
Cigköfte olmaya yakin Baharat ve Yesiligi atin.
Yapilisi :
Önce Kiymamiz Ile Ince Bulgurumuzu Katip Güzelce
30 Dakika kadar Yogruyoruz Ondan sonra
Rendelemis Oldumuz Soganlari ve Sarimsagimizi Ilave ediyoruz
30 Dakika kadar daha yogurup Biber salcasi ve Salcamizi ekliyoruz
Bulgurumuz iyice yumsayana kadar devam yogruyoruz arada ellimizi su ile islatiyoruz
ve Cigköftemiz olmaya yakin icine
Maydonoz Yesil Sogan ve Baharatlarimizi atip az daha yogrup Malzemeyi ölduruyoruz.
sonra Avucumuzun icinde Forumlandirip Tabaga Diziyoruz ve
Marol Yapraklari Limon Ayran esliginde yiyoruz
Afiiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlariniz benim icin cok Degerli
Hep Beklerim Yazdiniz icin
Tesekürler...