1 Mayıs 2012 Salı

Cevizli Kadayif Sarmasi

Evet Yogun Istek Üzerine Paylasiyorum Hemencik :)) Aslinda bunu ben kendim Üretim yani Yapimi kendi aklima geldi baska yerde görmedim Belki vardir Isminde ben uydurdum :) Kadayif almistim Normal Tatlisini yaptim gerisini Napabilirim diye düsünürkene cevizle sarayim Kizartayim dedim öylelikle Yaptim cok Hosumuza gidincede Kadayifi hep öyle kullandim....


Cevizli Kadayif Sarmasi



Serbeti Icin :

2 Bardak Seker
2 Bardak Su
Azcik Limon


Malzemeler 

Dövulmus Ceviz ( Hafif iri parcalar )
Kadayif
Yag


Öncelikle Kadayifimizi Tel Tel ayiriyoruz ayni Tavuk dider gibi Didiyoruz yani tel tel :) 
Sonra Bir Parcayi alip Uzunlamasina koyuyoruz. Arasina Cevizlerimizi koyuyoruz ve Saglam bir sekilde
ayni Sarma sarar gibi Sariyoruz.

Serbetimiz Ilik Olucak.

Sarma Islemi bitikden sonra Kizgin yagda Altli Üstlu Kizartip
hemen Ilik Serbetimizin Icine atiyoruz 2 Dakika icinde bekletiriyoruz ve Aliyoruz
Icinden Sarmalarimizi. Sicak oldu icin Serbeti Hemen icine cekicektir.
Sonra Servise Sunuyoruz....

Affiyet olsun.

8 yorum:

  1. Tesekkürler canim tarif icin:)ellerine saglik ,acayip canim cekti,öyle böyle degil,hemen deneyecegimdir ins...
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. rica canim yap indir mideye :)
      affiyet bal olsun

      Sil
  2. Benimde canım fena halde tatlı istiyor :(
    buda tetikledi :(
    ama ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  3. Ne guzel gorunuyor, ellerine saglik nilaycim. Bende mimin var bir ugra bakalim :)

    YanıtlaSil
  4. :) Erzurum yöresinin meşhur kadayıf dolması :) Afiyet olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yanliz bu dolma degil.. tatli
      :) erzuruma ait oldunu bilmiyodum:)
      sagolun tesekürler

      Sil

Yorumlariniz benim icin cok Degerli
Hep Beklerim Yazdiniz icin
Tesekürler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...