Cevizli Kadayif Sarmasi
Serbeti Icin :
2 Bardak Seker
2 Bardak Su
Azcik Limon
Malzemeler
Dövulmus Ceviz ( Hafif iri parcalar )
Kadayif
Yag
Öncelikle Kadayifimizi Tel Tel ayiriyoruz ayni Tavuk dider gibi Didiyoruz yani tel tel :)
Sonra Bir Parcayi alip Uzunlamasina koyuyoruz. Arasina Cevizlerimizi koyuyoruz ve Saglam bir sekilde
ayni Sarma sarar gibi Sariyoruz.
Serbetimiz Ilik Olucak.
Sarma Islemi bitikden sonra Kizgin yagda Altli Üstlu Kizartip
hemen Ilik Serbetimizin Icine atiyoruz 2 Dakika icinde bekletiriyoruz ve Aliyoruz
Icinden Sarmalarimizi. Sicak oldu icin Serbeti Hemen icine cekicektir.
Sonra Servise Sunuyoruz....
Affiyet olsun.
Tesekkürler canim tarif icin:)ellerine saglik ,acayip canim cekti,öyle böyle degil,hemen deneyecegimdir ins...
YanıtlaSilSevgiler:)
rica canim yap indir mideye :)
Silaffiyet bal olsun
Benimde canım fena halde tatlı istiyor :(
YanıtlaSilbuda tetikledi :(
ama ellerine sağlık canım
:) sagol canim
SilNe guzel gorunuyor, ellerine saglik nilaycim. Bende mimin var bir ugra bakalim :)
YanıtlaSilbugün halledicem canim:)
Sil:) Erzurum yöresinin meşhur kadayıf dolması :) Afiyet olsun.
YanıtlaSilyanliz bu dolma degil.. tatli
Sil:) erzuruma ait oldunu bilmiyodum:)
sagolun tesekürler