28 Temmuz 2012 Cumartesi

Patatesli Mantiii

Iki Gün Önce Manti Yaptim 3 4 Tepsi kadar Sikmisim Gaza geldim:) Iki gün Boyunca Affiyetle yedik.
Sulusunu ve Yaglisinida Yapmistimda Malesef cekemeden Bitti :)  Biz Kiymali sevmedimiz icin Icine patates koyuyoruz daha lezzetli oluyor.  ve Ücgen seklinde sikariz yani Kayseri Mantisiyla dünya kadar fark var arasinda



Patatesli Mantii





Malzemeler 

Un
Su
Tuz
2 Yumurta 
 6 Büyük Boy Haslanmis Patates
Kirmizi Toz Biber, Tuz, Karabiber
Sarimsak
Yogurt
Nane Salca


Önce Manti Hamurumuzu Yogruyoruz Püf Noktasi cok Sert olmasi Tas gibi Olmali Hamur.
Ardindan Hasladimiz Patatesleri Catal Yardimiyla ezip Kirmizi Toz Biber Karabiber ve Tuz Atip Harmanliyoruz.
Ardindan Hamurumuzu Acip icine Patatesleri Koyup Bükuyoruz.
Ardindan Hasliyoruz ve  Sarimsakli Yogurtla Karistiip Üzerine Salca yakiyoruz Nane ekiyoruz ve Affiyetle Yiyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlariniz benim icin cok Degerli
Hep Beklerim Yazdiniz icin
Tesekürler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...